Начало Други Шестима национали по таекуондо заминаха за Иран

Шестима национали по таекуондо заминаха за Иран

Шестима национали по таекуондо заминаха за Иран
0

Националният отбор на България по олимпийско таекуондо замина за Иран, където ще продължи своята подготовка. Лагерът ще продължи три седмици и ще включва съвместни тренировки и спаринги с един от най-добрите отбори в света – този на домакините от Иран.

Групата, която тръгна снощи, включва шестима състезатели – Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Александър Джорджев, Даниел Ладжев, Теодор Здравков и Кристиан Златев. Те са водени от селекционера Фарзад Золхадри.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bulgarian Taekwondo (@taekwondo_bul)

По-късно към националите ще се присъедини и президентът на федерацията Слави Бинев. Осен да инспектира отбора, той ще проведе и редица срещи на високо ниво в качеството му и на директор на Световната таекуондо централа. Бинев ще се види с министъра на спорта на Иран, с председателя на Иранския олимпийски комитет и шефа на Иранската таекуондо федерация.

Малко преди да отпътува отборът ни, треньорът на националите ни Фарзад Золхадри се срещна с  посланика на Иран в България – н.п. Мохамад Джават Расули. Золхарди благодари за съдействието, относно организацията на лагера.  Негово превъзходителство приветства инициативата за съвместна подготовка на българския и иранския тим и даде заявка за по-задълбочено сътрудничество.