Начало Други Таекуондистите ни с лагери в Тетевен и Техеран (СНИМКИ)

Таекуондистите ни с лагери в Тетевен и Техеран (СНИМКИ)

Таекуондистите ни с лагери в Тетевен и Техеран (СНИМКИ)
0

В лагерен режим влезе националният отбор на България в олимпийското таекуондо. Много интезивен и тежък календар очаква състезателите ни през 2021 г. По тази причина националният селекционер Фарзад Золхадри вече стартира подготовката на тима.

От началото на седмицата група от 14 състезателите са на лагер в град Тетевен. Интензивните тренировки ще продъжат 14 дни, а подготовката след това ще продължи в чужбина. Националите ще пътуват до Техеран, където ще тренират съвместно с един от най-добрите отбори в света – иранският. Подготвителният план на Золхадри предвижда в продължение на повече от месец българските и иранските национали да мерят сили и обменят опит. Първоначално съвместните тренировки ще се провеждат в иранската столица за няколко седмици, а веднага след това и на българска земя, за чиято цел отбора на Иран ще пристигне у нас, заедно с нашия тим.

През настоящата година България ще бъде домакин на най-важните състезания в световния таекуондо календар: Европейско първенство за мъже и жени, Европейски Олимпийски квалификации за Игрите в Токио, Мулти-европейски игри, ежегодният ранков турнир „София оупън“, първият европейски таекуондо фестивал „Ханмадан“ и кулминацията в българското домакинство – Световно първенство за юноши.

Националите са в състав: Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.