Начало Други „Херея“ и „Кондор 2000“ с отборни титли на Купа „София“

„Херея“ и „Кондор 2000“ с отборни титли на Купа „София“

„Херея“ и „Кондор 2000“ с отборни титли на Купа „София“
0

Клуб „Херея“отново се доказа като водещ в олимпийското ни таекуондо, след като триумфира с отборна титла от международния турнир Купа „София“. Осмото издание на надпреварата се проведе в многофункционалната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“.

„Херея“ завърши на първо място в спаринга клас Б с 25 медала – 9 златни, 9 сребърни и 7 бронзови.

„Поздравяваме всички състезатели на „Херея“, съперниците ни и всички участници за смелостта, която показаха, излизайки на игралните полета – коментираха от клуба след състезанието. – Пътят до изява в турнир по принцип е дълъг и изисква много труд от страна на всяко дете и неговите треньори. Хората обикновено виждат медала, а когато няма такъв, трудът остава малко назад, което не е редно. Най-важно е всеки състезател на първо място да бъде здрав, да се пребори със себи и страховете си, излизайки на дожанга. Важно е да има напредък спрямо собственото си ниво, да се развива и да изпитва удовлетворение от положените усилия, което да бъде съпътствано с подкрепата на родител и треньори.“

В турнира взеха участие над 250 таекуондисти от четири държави – България, Молдова, Северна Македония и Франция. Състезанието, което бе организирано от клуб „Рамус“ и Българска Таекуондо Федерация по повод Деня на народните будители, бе разделена в две части и се проведе без публика.

Отборен шампион станах и „Кондор 2000“, следвани от „Рамус“ и „Барин“.

Турнирът бе и последна проверка преди квалификациите за определяне на национален състав за предстоящите европейски първенства.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.