Начало Други Херея с 32 медала и купа от турнира в памет на д-р Валерий Найденов

Херея с 32 медала и купа от турнира в памет на д-р Валерий Найденов

Херея с 32 медала и купа от турнира в памет на д-р Валерий Найденов
0

„Херея“ триумфира с отборната купа от турнира по олимпийско таекуондо в памет на основателя на този спорт у нас – д-р Валери Нейденов (1953-2012 г.). Надпреварата се проведе в хандбалната зала на Националната спортна академия „Васил Левски“. Това е първото състезание в този спорт у нас след 7-месечна пауза.

От 38 свои състезатели „Херея“ постигна 32 призови места – 8 златни, 12 сребърни и 12 бронзови медала. От клуба се похвали и със своя представител Ивайло Драганов, който смени айкидото с таекуондо и на възраст 40+ се яви за първи път на състезание.

В последния момент организаторите от Българска Таекуондо Федерация трябваше да направят промени, тъй като надпреварата бе планирана да се проведе на открито. Заради влошеното време тя бе преместена в залата.

Над 250 състезателя, освен в традиционните дисциплини спаринг и пумсе, се впуснаха и в надпревара по демонстративно чупене на дъски (кьокпа) в чест на патрона на турнира.

Емоционално откриване на турнира по Таекуондо в памет на д-р Валерий Найденов – основоположникът на таекуондо в България. НСА "Васил Левски" събра пионери по Таекуондо, ученици, приятели и семейството на бащата на българското таекуондо на официалното откриване на днешното състезание.С реч турнира откри ученикът и приятел на д-р Найденов – президентът на БФТ Слави Бинев. Със символично счупване на дъска с изписан слоган „Break Covid” той напомни завета на Пионера, че таекуондо ни учи да се изправяме срещу тъмните сили, били те и невидими. Посланикът на Република Корея в България Н.Пр. Джънг Джинкю изказа благодарност към Таекуондо като основен фактор в развитието на отношенията между България и Република Корея и поздрави с 30 годишнината от установяването им. Зам. председателят на БФТ Петър Палазов също изказа почит към основополжника на бойното изкуство у нас. Проф. Апостол Славчев, зам. ректор на Национална Спортна Академия, като домакин, приветства всички участници и пожела успешно състезание на таекуондистите.Над 250 състезателя, освен в традиционните дисциплини спаринг и пумсе, се впуснаха и в надпревара по демонстративно чупене на дъски (кьокпа) в чест на патрона на турнира. Това е поредната инициатива на БФТ, свързана с възобновяване на спортния и духовен живот на трениращите след изолацията и продължителната липса на спортни мероприятия. Надяваме се да се окажем достойни за завета на пионера на таекуондо у нас – д-р Валерий Найденов.

Публикувахте от Bulgarian Taekwondo Federation в Събота, 26 септември 2020 г.

Президентът на БФТ Слави Бинев откри надпреварата с реч и символично счупване на дъска с изписан слоган „Break Covid”. Той напомни завета на пионера д-р Найденов, че таекуондо ни учи да се изправяме срещу тъмните сили, били те и невидими. Посланикът на Република Корея в България Н.Пр. Джънг Джинкю изказа благодарност към Таекуондо като основен фактор в развитието на отношенията между България и Република Корея и поздрави с 30-годишнината от установяването им. Зам.-председателят на БФТ Петър Палазов също изказа почит към основополжника на бойното изкуство у нас. Проф. Апостол Славчев, зам. ректор на Национална Спортна Академия, като домакин, приветства всички участници и пожела успешно състезание на таекуондистите.