Начало Други НСА откри учебната година с обновена база и таекуондо демонстрация

НСА откри учебната година с обновена база и таекуондо демонстрация

НСА откри учебната година с обновена база и таекуондо демонстрация
0

Национална спортна академия „Васил Левски“ даде официален старт на новата академична учебна 2020/2021 година. Това се случи в напълно обновената и модернизирана Аула „Максима“. При стриктно спазване на актуалните противоепидемични мерки първокурсниците от трите факултета – „Спорт“, „Педагогика“ и „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“ имаха официални срещи с академичното ръководство.

Ректорът проф. Николай Изов поздрави с „Добре дошли“ всички студенти и връчи книжките на тези, които постигнаха най-висок приемен бал в кандидат-студентската кампания, както и на десетките звезди на българския спорт, избрали да продължат професионалния си път в НСА.

От Спортната академия се похвалиха с обновени зали, съблекални, нова книжарница, подобрено информационно обслужване, нови програми, които създават повече възможности за работа в извънредни условия, разширени възможности за специализация, включително и по програма „Еразъм“ в чужбина. Изпълнена е програмата за реконструкция и модернизация на важни инфраструктурни обекти на НСА, като студентско общежитие – бл. 15, Многофункционална спортна зала, ПУСБ „ Проф. Иван Стайков“ и ПУСБ „ Проф. Никола Хаджиев“, плувен басейн на НСА – „Мадара“.

Част от откриващата церемония бе и демонстрация от олимпийското таекуондо. Тя бе извършена от демонстративния отбор към Българска Таекуондо Федерация (WTF) и студентите от специалност „Таекуондо“.

Огромна чест бе оказана днес на Българското Таекуондо. В меката на българския спорт – Национална Спортна Академия „Васил Левски“, демонстративният отбор, заедно със студентите от специалност „таекуондо“ направиха демонстрация на това прекрасно бойно изкуство. Пред изумените погледи на една от най-взискателните публики в спорта, а именно академичното ръководство на НСА, Българската Федерация поднесе истински спортен спектакъл в деня на откриването на учебната година. Демонстрацията бе предхождана от демонстративен тенис гейм между посланика на Република Корея у нас – Н.Пр. Джънг Джингю, който имаше тежката задача да се изправи срещу една от младите надежди на българския тенис – държавната шампионка Ралица Александрова. Под аплодисментите на публиката, посланик Джънг демонстрира отлични тенис умения. Последва истинска експлозия от таекуондо, а сред гостите не остана съмнение относно дисциплината, уважението и бойните умения, които развива таекуондо. Председателят на Българската Федерация по Таекуондо г-н Слави Бинев поздрави гостите и връчи специален подарък на ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Николай Изов, който вчера имаше и рожден ден. Големият приятел на Българското таекуондо проф. Пенчо Гешев също бе сред гостите и не остана на заден план, когато преподавателят по таекуондо и председател на Професионалното таекуондо за България Димитър Аврамов изненада всички, като след финалните удари на демонстрацията, обяви, че таекуондото винаги запазва изненадите за накрая. Всички гости бяха поканени да счупят по една дъска, за да се потопят и те директно в атмосферата на таекуондо. Разбира се, проф. Изов, като домакин, не се поколеба и за миг, демонстрирайки силен удар, а след него г-н Красимир Дачев показа, че е силен не само с ума си, но и с тялото си. Останалата част от ръководството също се включи в чупенето и събитието се превърна в един истински спортен празник. Благодарности на всички, които направиха възможен този празник. Това наистина е седмицата, в която демонстративният отбор на БФТ блести най-ярко. Таекуон!!!

Публикувахте от Bulgarian Taekwondo Federation в Сряда, 23 септември 2020 г.

Председателят на централата Слави Бинев поздрави гостите и връчи специален подарък на ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Николай Изов, който на 22-ри септември празнува рожден ден. Проф. Изов се включи и в предизвикателството отправено от Димитър Аврамов.  Преподавателят по таекуондо и председател на Професионалното таекуондо за България изненада всички, като след финалните удари на демонстрацията, покани всички гости да счупят по една дъска, за да се потопят директно в атмосферата на таекуондо.

Снимки: НСА

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.