Начало Бокс Джарел Милър обвини секс стимулант за положителния допинг тест

Джарел Милър обвини секс стимулант за положителния допинг тест

Джарел Милър обвини секс стимулант за положителния допинг тест
0

Американецът Джарел Милър за пореден път отрече да е взимал забранени вещества нарочно при последния си провален допинг тест.

Напомняме, че Милър трябваше да се завърне през юли срещу сънародника си Джери Форест, но седмици преди двубоя „Голямото бебе“ отново цъфна с кардарин в пробата си. Роденият в Бруклин боксьор стана нарицателно за допинга в бокса, проваляйки се на три отделни теста през 2019-та, когато трябваше да се бие с Антъни Джошуа.

Тогава му бе наложена санкция от половин година, а след поредната издънка кариерата му отново бе поставена на пауза за неопределен период от време.

Атлетическата комисия на щата Невада трябва да се произнесе по случая през следващия месец, но според Милър положителната проба е резултат от употребата на секс стимуланта „Кралска Черна мравка“.

По думите на Милър, той е употребявал въпросния продукт в рамките на 30 дни преди срещата му с Форест, като той не е знаел, че една от съставките на стимуланта е забраненото вещество кардарин.

„Всички искат да ме сочат с пръст, но не всеки разполага с точната информация“, сподели Милър.

„Откритите нива в мен бяха много ниски. Еритропоетинът (забранено вещество, с което Милър бе спипан през 2019 г.) трябва да бъде ползван в продължение на месеци, а не просто еднократно. Всеки, който ме познава, знае що за човек съм и знам, че истината ще излезе наяве“, заяви американецът, чиято съдба ще стане ясна през октомври.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.