Начало Други Слави Бинев оглави професионалното таекуондо в Европа

Слави Бинев оглави професионалното таекуондо в Европа

Слави Бинев оглави професионалното таекуондо в Европа
0

Слави Бинев прибавя още една отговорна и пестижна позиция във визитката си. Президентът на Българска Таекуондо Федерация (олимпийското таекуондо WTF) вече оглавява и Европейската континентална професионална таекуондо асоциация.

Изборът на Бинев за президент на професионалното таекуондо на целия континент – Европа, е направен в родината на това бойно изкуство – Южна Корея. Наскоро българинът бе избран и за вицепрезидент на Световната професионална федерация. Освен това той е член на Борда на Директорите на KUKKIWON.

Бинев е спечелил одобрението в люта конкуренция сред майстори на спорта от най-висок ранг, представляващи изключително силни държави. От родната федерация посочват, че номинацията му е надделяза заради активността в развитието на таекуондо, дори и в момент на застои в спорта.

Това признание за Бинев и България идва ден, след като Световната централа обяви старта на реализирането на глобална онлайн таекуондо платформа. В иновативния подход ключова роля има Слави Бинев.

Тази седмица предстои подписване и на официалното споразумение между Световната Професионална Федерация и Европейската в лицето на новоизбрания президент Слави Бинев.