Начало Други Митко Джорджев е номер 1 за 2019 година в олимпийското таекуондо

Митко Джорджев е номер 1 за 2019 година в олимпийското таекуондо

Митко Джорджев е номер 1 за 2019 година в олимпийското таекуондо
0

Поне две квоти за Токио преследват родните таекуондисти

Българската федерация по олимпийско таекуондо раздаде традиционните награди за най-добрите си спортисти за 2019 година на специална галавечер.

Митко Джорджев взе приза за номер 1 при мъжете. Той спечели сребърен медал в категория до 68 кг. на Европейското първенство за мъже в олимпийските категории, което се в Дъблин.

Призът „Най-добър треньор“ за миналата година грабна Николай Богданов.

Бяха раздадени и награди за най-добрите при по-малките възрастови групи.

Ерика Карабелева спечели първото място в категория „деца“ , а Денис Димитров е номер 1 при кадетите, след като стана втори на Световното първенство. При юношите триумфира Христо Богданов, след като спечели златния медал на Европейското първенство в Марина Д’ор, Испания.

Виктория Иванова е съдия на 2019 година, а „Кондор 2000“ е клубът с най-много картотекирани състезатели за изминалата година.

ТК „Самсон“ пък е номер едно сред клубовете провели най-много изпити.

Преди награждаването беше проведено годишното общо събрание на БФТ. На него председателят Слави Бинев даде отчет на федерацията за дейността през 2019 г., както във финансов, така и в спортен аспект. Бяха гласувани единодушно програмата и целите за 2020 г. Основна цел е класиране на Олимпйските игри в Токио на поне двама състезатели. Към този момент с най-големи шансове са Фарзад Золхадри и Владимир Далаклиев.

На събитието присъстваха посланикът на Република Корея Н.п. Джеонг и на Република Китай Дун Сяодзюн, бившият футболист на Левски Георги Иванов, както и други спортни и политически фигури.

Boec.bg получи специална награда за цялостно отразяване на дейността на федерацията по таекуондо през отминалата година. Наградата ни бе връчена от президента на БФ Таекуондо Слави Бинев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.