Начало Таекуондо Нови три медала за България от Мулти Европейското първенство

Нови три медала за България от Мулти Европейското първенство

Нови три медала за България от Мулти Европейското първенство
0

Българските таекуондисти завоюваха три медала в четвъртия ден на Мулти Европейското първенство, на което София домакинства. Шампионатът ще завърши на 8 юни.

Християн Георгиев отстъпи на французин във финала на категория до 48 килограма, макар и да оказа сериозна съпротива на класния си съперник. Така родният национал завърши със сребро.

Александра Георгиева също се нареди втора на почетната стълбичка, след като отстъпи на таекуондистка от Турция в срещата за златото.

Михаела Костадинова при момичетата до 55 килограма започна много силно, но в крайна сметка грабна бронза.

В понеделник шампионатът продължава, а в зала ЕФЕ на хотел Маринела ще се проведе първото Пара Таекуондо Гран При.

На Мулти Европейското първенство участват над 1200 състезатели от 36 страни. Сред гостите са посланикът на Република Корея Ли Хо-Шик, председателят на Световната детска таекуондо федерация Парк Су Нам и други.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.