Начало Бокс Невиждано! Боксьор изпадна в делюзия, би се с въздуха (ВИДЕО)
0

Невиждано! Боксьор изпадна в делюзия, би се с въздуха (ВИДЕО)

Невиждано! Боксьор изпадна в делюзия, би се с въздуха (ВИДЕО)
0

Нещо абсолютно невиждано на професионалния боксов ринг се случи в Дърбан, Южна Африка. Боксьор, който печели мача в съдийските карти, изпадна в делюзия в последния, десети рунд. Той прати съперника си на пода, след което изненадващо се обърна в друга посока и започна да удря… въздуха. Всичко това се случва в мач за африканската титла на WBF в лека категория.

Симизо Бутлези, който преди срещата е с 4 поредни победи на ринга, се изправя срещу Сифезил Мнтунгва (6-1-2). Двамата разменят удари в рамките на 9 пълни рунда, като до този момент Бутлези води в съдийските карти. В началото на 10-ата и последна част обаче става нещо невиждано. Симизо успява да прати във въжетата съперника си и докато съдията помага на Мнтунгва да се изправи, след като не отброява нокдаун, Бутлези се обръща в друга посока.

Всъщност, на видеото се вижда, че той тръгва към съдията, явно без да има представа, че това не е противникът му. Реферът се отдръпва, но Бутлези продължава към празния ъгъл, където започва да удря въображаем съперник.

Съдията моментално слага край на мача, а първоначално за победител е посочен Мнтунгва. Резултатът от срещата обаче ще бъде преразгледан, тъй като подобно нещо се случва за пръв път в професионалния бокс.

След края на мача Бутлези е преминал през серия от прегледи. Той е в добро състояние, като предстоят още изследвания, за да се види дали няма мозъчен тумор, който да е довел до делюзията.