Начало Бокс Джордж Форман: Извършвах убийства на ринга
0

Джордж Форман: Извършвах убийства на ринга

Джордж Форман: Извършвах убийства на ринга
0

Легендата на бокса, бившият световен шампион в тежка категория Джордж Форман, се върна назад във времето, когато властваше на професионалния ринг. „Големия Джордж“ спечели олимпийски златен медал на Игрите в Мексико през 1968-а, след което „раздаваше правосъдие“ и засипваше с тежки юмруци като професионалист.

До времето, когато прави прословутата битка с Джо Фрейзър през 1973-а, Форман вече е най-страшният човек на планетата и е с 37 поредни победи. Изненадващо за мнозина обаче, той самият не е искал да го приемат по този начин. Напротив, срамувал се е от онова, което е причинявал на противниците си.

Две неща няма да забравя никога от моята боксова кариера. Колко здраво можех да удрям и колко здраво ме удряха. Чувах звънци и камбани, когато телата им падаха. Когато за пръв път ударих с цялата си мощ съперник, на следващия ден се събудих засрамен от стореното. Другите се боксираха с мен, а аз извършвах убийства“, спомня си Форман.

Той допълва, че никога не го е било страх да бъде наранен. „Дарбата ми бе да съм безразсъден. Не ми пукаше дали ще счупя рамо, ръка или кокалчетата си, или пък ще ме пратят извън ринга. Трябваше да нокаутирам съперника или той мен. Това беше“, казва още „Големия Джордж“, който на 48 години е най-възрастният световен шампион в историята на тежка категория.

twitter.com