Начало Бокс Холифилд припомни велик ден от своята кариера (СНИМКА)

Холифилд припомни велик ден от своята кариера (СНИМКА)

Холифилд припомни велик ден от своята кариера (СНИМКА)
0

Ивендър Холифилд, който е една от най-големите легенди на професионалния бокс, припомни ярък спомен от своята славна кариера, случил се на 12 юли 1886 година.

„35-а годишнина откакто станах световен шампион в полутежка категория, побеждавайки Дуайт Мохамед Кави в родния ми град Атланта, Джорджия“, написа Холифилд в профила си в Instagram, добавяйки снимка след сблъсъка.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evander Holyfield (@evanderholyfield)

 През миналата година единственият боксьор в историята на тежка категория, който става четирикратен световен шампион обяви своето завръщане на ринга. Само той, до момента, е ставал абсолютен световен шампион едновременно в полутежка и тежка категории.

Майк Тайсън също обяви своето завръщане като дори проведе вече един сблъсък. Той завърши наравно срещу друго голямо име от близкото минало – Рой Джоунс – младши в демонстративен двубой, провел се в края на ноември 2020 година.

Припомняме, че бившият световен шампион в тежката категория Холифилд изненадващо обяви, че очакваният с голям интерес мач между него и Майк Тайсън може и да не се състои. По-късно се появи информация, че двамата са се споразумели за демонстративен сблъсък на 29 май в Маями, но до двубой с „Динозавъра“ така и не се стигна.