Начало Бокс Тайсън Белята: Забравени истории от трудното детство на Майк

Тайсън Белята: Забравени истории от трудното детство на Майк

Тайсън Белята: Забравени истории от трудното детство на Майк
0

„Спуквахме се от бой! Участвал съм в над 150 улични мелета. Това беше нещо съвсем нормално за Бруклин.“

Майк Тайсън от малък знае законите на улицата – яж или ще бъдеш изяден.

Играе по правилата на градската джунгла.

При това доста успешно.

Навярно трудно бихме си представили колко ченета е счупило хлапето на име Майк, за което по-късно целият свят ще говори.

Само до навършването на 14-ата си година вече е бил арестуван 38 пъти!

„В Бруклин правехме това през цялото време – бой, бой, бой. Тогава беше: „Йо, ти направи това – не ти го направи“, след това се нахвърляхме един върху друг без реална причина. Някои бойци имат 300-400 мача при аматьорите, но моите бяха навън, където всичко е реално.“

През годините Майк си признава къде с половин уста, къде напушен през смях за глупостите, които е надробил като невръстен.

„Спомням си, че просто си изключвах мозъка. Мелето започваше и аз спирах да мисля, а просто размятах всички пред очите си.“

„Понякога душата ми излизаше навън и се гледах отстрани как се бия.“

Детсвото на легендата е изключително тежко.

Познава единствено доведения си баща, който е алкохолик и комарджия, скитащ се из улиците. Сестра му умира от удар, а майка му си отива, едва когато Тайсън е на 16.

„Никога не видях майка си щастлива с мен или горда от нещо мое. Познаваше ме като лудо хлапе, което обикаля из улиците и се прибира с нови дрехи, които няма как само да е платило. Така и нямах възможност да поговоря с нея истински. След време това ме съсипа емоционално.“

В началото на тийнейджърските си години трудно бихме предвидили накъде ще се развие живота на бъдещия „Железен“.

Размотава се с пистолет в гащите напред-назад. Част е от улична банда. Дните му изобилстват от наркотици и ненужно насилие.

Тогава се появява Константино „Къс“ Д’Амато.

„Това е бъдещият световен шампион по бокс!“, възкликва знаковият треньор, щом вижда Тайсън да размята юмруци за първи път.

Д’Амато е прав… но така и не вижда с очите си. Умира внезапно няколко месеца преди Майк да се превърне в най-младия световен шампион в историята на тежка категория. Поредната горчилка в устата на и без това трудния живот на хлапето.

Част от него умира завинаги със смъртта на треньора.

Младокът е съкрушен, но бързо се изправя на крака и продължава напред. В Бруклин нямаш право да покажеш слабост.

Впоследствие идват успехите, големите пари, блясъка на светския живот сред хайлайфа.

Майк Тайсън им се отдава. Все пак завинаги запазва хлапето с трудното детство вътре в себе си, а проблемите съпътстват целия му живот.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.