Начало Таекуондо Девет медала за България от Световното първенство по таекуондо ITF

Девет медала за България от Световното първенство по таекуондо ITF

Девет медала за България от Световното първенство по таекуондо ITF
0

С девет медала се завърнаха българските бойци от Световното първенство по таекуондо ITF за юноши и девойки  в Минск, Беларус. На шампионата на планетата страната ни участва с 10 състезатели, ръководени от треньорите Амалия Колева и Дени Велев.

Четири финала и четири сребърни отличия на спаринг за Лилия Митрева (16-17 годишни, до 64 кг.), Екатерина Иванова (16-17 годишни, до 52 кг.), Любка Петрова (16-17 годишни, до 70 кг.) и Цветелина Георгиева (14-15 годишни, до 65 кг.). Второ място и за девойките (16-17 годишни) отборно на спаринг, а те прибавиха и един бронз на „форма“ отборно.

С бронзовите медали се окичиха още трима национали – Мелиса Салим (14-15 г., до 60 кг.) и Росина Камбурова (16-17 г., до 46 кг.) на спаринг, както и Ферай Ахмедов (16-17 г.) на „форма“.  

„Много силна конкуренция във всяка категория и дисциплина. Вярно, че не взехме златен медал, но представянето ни беше успешно и поздравявам целия отбор и треньорите. – коментира Марио Богданов, президент на федерацията и водач на делегацията ни в Минск пред „Iliev Sport Agency“. – Решихме, че ще участваме само с медалистите от Европейското в Крит при юноши и девойки и затова заминахме в този състав. Има върху какво да се работи и треньорите ще го направят. Важното е, че всички са здрави и си тръгваме от Беларус без контузени състезатели“, допълни Богданов.

В Минск участие взеха близо 1200 състезатели от 35 държави. България участва със състав, селектиран на базата на медалистите от последното Европейско първенство в Гърция при девойки и юноши.