Начало Таекуондо Цветелина Георгиева: Не очаквах да взема златото, очите ми се насълзиха

Цветелина Георгиева: Не очаквах да взема златото, очите ми се насълзиха

Цветелина Георгиева: Не очаквах да взема златото, очите ми се насълзиха
0

Цветелина Георгиева триумфира със златен медал на Европейско първенство по таекуондо ITF.

Националната състезателка беше с основна роля страната ни да се изкачи до петото място на Стария континент (от общо 25 страни участници).

Тя грабна отличието в дисциплината спаринг до 65 килограма при девойките младша възраст. С това допринесе за завоюваните общо 30 медала (4 златни, 8 сребърни и 18 бронзови) на завършилия шампионат в Крит, Гърция.

„За мен представянето ми на изминалото Европейско първенство беше отлично. Честно казано, не очаквах да завоювам златния медал дори и да бях много добре подготвена, не подценявах конкуренцията“, споделя за Boec.BG Георгиева.

„В първия момент не можех да осъзная, че победих във финалната ми среща. Веднага след като излязох от татамито очите ми се насълзиха. Семейството ми, треньорът и съотборниците ми бяха изключително горди с това, което постигнах в този уникален момент.“

„Това засега е най-големият ми успех. Надявам се някой ден да стигна до най-високото стъпало на стълбичката и на Световно първенство. Чувствам се подготвена да премина към по-голямата възрастова група, което ще се случи скоро.“

„Най-трудната ми среща беше третата. Тя беше срещу представителка на Русия, но успях да я преодолея и да продължа напред“, припомня си шампионката.

„Тренирам този боен спорт откакто се помня. Единственото нещо, което знам е, че когато съм била в детската градина съм отишла при родителите си и съм им казала, че искам да се запиша на таекуондо и да се науча да се бия. Запалих се по този спорт, защото още от малък те учи на дисциплина, отдаденост и уважение. Разбрах, че ме бива в това, когато спечелих първия си международен златен медал, а тогава бях само в трети клас.“

Таекуондостката от ботевградския клуб „Таек Кион“ не се ограничава с един боен спорт.

„От почти шест години тренирам и кикбокс. Мислила съм за професионална кариера в бойните спортове, но зависи от това как ще се представя занапред в по-големите възрастови групи.“

„От малка винаги съм обичала да пътувам. Една от мечтите ми е да обиколя света и малко по малко спортът ми помага да сбъдна мечтата си“, сподели още златната Цветелина Георгиева.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.