Начало Таекуондо Двама българи са европейски шампиони по таекуондо ITF

Двама българи са европейски шампиони по таекуондо ITF

Двама българи са европейски шампиони по таекуондо ITF
0

Петър Михайлович и Кирил Илиев спечелиха златни медали на Европейското първенство по таекундо ITF на остров Крит, Гърция.

Състезателят на пловдивския таекуондо клуб „Тракия“ Михайлович е първенец в дисциплината спаринг за мъже до 92 килограма, а Илиев завоюва европейската титла в дисциплината спаринг до 55 кг.

Той е боец на благоевградския „Фолкън“.

„Благодаря за усърдието на всички през годините. Оптимист съм и се надявам на още български отличия до края на първенството“, заяви Костадин Димитров, президентът на Българската федерация по по таекуондо ITF и международен съдия.

Това е първият шампионат на Стария континент от пролетта на 2019-а насам. Заради пандемията беше отменен шампионатът в Прага през 2020.

Българският състав включва 81 състезатели, които ще ни представят при юношите и девойките, мъже, жени и ветерани.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.