Начало Senshi 5 часа нови знания и техники с KWU Професионална лига (СНИМКИ)

5 часа нови знания и техники с KWU Професионална лига (СНИМКИ)

5 часа нови знания и техники с KWU Професионална лига (СНИМКИ)
0

Бойните величия Семи Шилт и Петер Артс пристигнаха в България за поредния семинар на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Лагерът, който за първи път се провежда в зала „Владислав“ на ОСК „Черно море“ в град Варна, ще продължи до неделя, 31-ви октомври.

В програмата са включени 6 майсторски тренировки под ръководството на К-1 легендите Артс и Шилт.

Нидераландските инструктори внесоха много настроение още с първото занимание. В първият ден от лагера се проведоха три тренировки – сутрешна, обедна и вечерна, или близо 5 часа с много нови знания, усъвършенстване на техники, спаринг дуели и обсъждане на различни подходи и тактики.

В лагера се включиха над 100 бойци от цялата страна. Сред тях са и много от най-добрите български професионални състезатели и звезди на елитната международна бойна верига SENSHI като Атанас Божилов-Наката, Александър Петров, Петър Стойков, Едуард Алексанян, Християн Корунчев, Драгомир Петров, Теодора Кирилова, Кристиян и Георги Дойчеви, Костадин Кърджалийски, Даниел Гълъбаров и други.

В първата и третата тренировка четирикратният световен шампион в тежка категория на К-1 Семи Шилт работи с треньори и инструктори, а три пъти номер 1 на престижната К-1 верига Петер Артс с професионалните бойци. Само в обедното занимание те размениха ролите си. С тях в София пристигнаха и синовете им – Марчиано Артс и Майкон Шилт, които се влагаха много усърдно в тренировките наравно с всички останали.

Шилт за пореден път впечатли треньорите с лекциите си за инструкторската дейност. Този път той акцентира върху методиката в работата на треньора и най-вече подхода при работа с един или повече състезатели. Нидерландецът подчерта, че много важен елемент при поднасянето на нови знания и умения, е да се държи вниманието на бойците винаги будно.

„Трябва да ги следите във всеки един момент да не загубят своята концентрация. Ако я загубят, веднага трябва да промените нещо“, посочи двуметровият Шилт.

Той даде и един жокер на треньорите. Според него правилният подход е: когато някой боец се справя добре, да бъде похвален публично, а когато греши – да се говори с него индивидуално.

Артс наблегна върху работата в дистанция по време на среща в двете си тренирови със състезателите. Не само в защита, но и при атака. Част от демонстрациите му и този път бяха работа в клинч, а във вечерното занимание имаше и спаринг с акцент върху днешния урок.

В обедната тренировка Артс отдели внимание на инструкторите, като сподели своя начин да бъдат представени базовите техники на младите състезатели. Той показа на треньорите как трябва да бъдат представени основните техники при първите уроци и обясни защо.

Семи Шилт избра в своята лекция към професионалните бойци подходите към двойна атака – нападение, отстъпване за защита и последваща втора атака. Упражнения за издръжливост също не бяха спестени на състезателите.  

Във вечерната тренировка Шилт направи по-дълга загрявка на инструкторите, показа им част от любимите си техники, след което им даде за задача да работят по двойки.

Всички участниците в лагера на KWU Професионалната лига минаха през задължителен PCR и карантина до излизане на резултатите в първия ден.

Снимки: Студио „Леземанн“