Начало Таекуондо България с още двама медалисти от Европейското по таекуондо в Талин

България с още двама медалисти от Европейското по таекуондо в Талин

България с още двама медалисти от Европейското по таекуондо в Талин
0

България се поздрави с още двама медалисти от Европейското първенство по олимпийско таекуондо за деца и кадети, което се провежда в Талин, Естония. В надпреварата участват над 440 състезатели от близо 40 държави.

Националите на България и състезатели на ТК „Кондор 2000“ и ТК „Рамус“ – Деян Павлин и Кристиян Георгиев, стъпиха на почетната стълбичка в петък, 27-ми август.

Павлин  стигна до бронза при кадетите в категория до 57 килограма. Той първо постигна победа над шампиона на Испания, а след това и над шампиона на Беларус. На полуфинала много малко не му достигна и отстъпи пред турския първенец.

Деян Павлин с бронзовото отличие

Кристиян Георгиев бе единственият ни представител във възрастовата група при децата. В битката при 40-килограмовите той преодоля състезател от Черна гора с 46:7, след което във финала срещна състезател от Русия, но не успя да го преодолее и се окичи със сребърен медал.

Кристиян Георгиев ни зарадва със сребро

Така медалите за страната ни стават общо три, след като по-рано Красимир Лилов завърши трети и стигна до бронза в категория до 49 килограма при кадетите.

Другите състезатели – Яна Гогова, Християна Костадинова, Елина Крумова и Александрия Тодорова защитаваха много достойно българското знаме, но конкуренцията беше жестока.

„Участваха над 400 от възможно най-добрите атлети от цяла Европа. Самото ни участие тук, като национален отбор на България, е голяма чест. Състезателите ни имаха възможността да се подготвят за срещите си рамо до рамо с олимпийски шампиони“, посочват от щаба.

Треньорът на отбора Милен Панчев е успял да се запознае и да обмени опит с двама треньори, които в Токио излъчиха олимпийски шампиони.