Начало Бокс АИБА изчисти дългове от над 20 милиона долара

АИБА изчисти дългове от над 20 милиона долара

АИБА изчисти дългове от над 20 милиона долара
0

След години на лошо управление, от Международната боксова асоциация АИБА се похвалиха с добра новина. Настоящият президент на централата Умар Кремльов обяви, че АИБА вече няма дългове. Според някои информации на момент те надхвърляха над 20 милиона щатски долара, а организацията бе на ръба на фалита.

Как са погасени дълговете?

Според руския бизнесмен и ръководител на централата Умар Кремльов това се дължи на привличането на спонсори, които са покрили сумите. От организацията не обявяват обаче имената на всичките си партньори.

„Към днешна дата нямаме дългове“, заяви Кремльов на пресконференция в Белград в петък, където бе отбелязан Международния ден на бокса.

„Вече събрахме 50 милиона долара и изпълнихме обещанието си преди изборите. Международни компании подкрепят АИБА, но не сме приключили – 50 милиона не са границата“, добави той.

Руснакът добави, че АИБА „работи и за подобряване отношенията“ с Международния олимпийски комитет (МОК), който отне правото на организацията да управлява турнира на Летните олимпийски игри в Токио поради влошения имидж.

aiba.org

АИБА е основата през далечната 1946 година, а в последните години името на организацията се свързва с редица скандали за корупция и съдийски скандали. Дългогодишният президент Чинг-Куо Ву от Тайван беше принуден да подаде оставка през ноември 2017 г. след поредица от обвинения за финансово лошо управление. 38-годишният Кремльов, който пое поста през декември 2020 г., по-рано управляваше охранителна компания и принадлежеше към руския мото клуб „Нощни вълци“, които се свързват президента Владимир Путин и с прокремълска политика.