Начало Бокс Президентът на АИБА тренира с младежите ни

Президентът на АИБА тренира с младежите ни

Президентът на АИБА тренира с младежите ни
0

Президентът на международната федерация по бокс АИБА – Умар Кремльов, проведе тренировка заедно с младежкия национален отбор на България. Преди началото на втория ден от турнира в Бар, шефът на световната централата организира групово занимание заедно с всички отбори. Кремльов оказа ограмна чест на българския селекционер Борислав Бояджиев. Той избра родния специалист да води заниманието, което се проведе на брега на Адриатическо море.

„За мен беше голямо удоволствие и чест, че бях избран да проведа тази съвместна тренировка. Правихме бой със сянка, като президентът на АИБА Умар Кремльов се включи активно и участва заедно с момчетата. След това раздаде подаръци на всички отбори – каски, бинтове, ръкавици, лапи и др. Поговори и с момчетата, което им подейства като допълнителна мотивация”, сподели преживяването Борислав Бояджиев.

По-късно днес Уилям Чолов стигна до полуфиналите на международния турнир „Адриатическа перла” в Бар. Големият ни талант постигна успех над силния украинец Илия Тохобирский. Мачът премина оспорвано, но българинът нанесе по-точните и силни удари, което му донесе и победата. Следващият съперник на Чолов е руснакът Даниел Коняшов, а двубоят ще се играе в събота.

Благовеста Георгиева допусна поражение в първия си мач в Черна гора. Нейната среща в категория до 51 килограма с Наорем Бабирожисана бе прекратена в средата на първия рунд, а за победител бе посочена представителката на Индия.