Начало ММА Ковингтън стана първи претендент за пояса на Усман

Ковингтън стана първи претендент за пояса на Усман

Ковингтън стана първи претендент за пояса на Усман
0

Колби Ковингтън се оказа в най-изгодна позиция в полусредна категория след отминалото събитие UFC 258.

„Хаос“ се изкачи до първото място, за сметка на Жилберт Бърнс. „Дуриньо“ падна от шампиона Камару Усман с технически нокаут в третия рунд в главния сблъсък, с което сдаде лидерската позиция в ранглистата.

В новата класация лидер, след шампиона Усман, е Ковингтън, следван от Бърнс, а третото място заема Леон Едуардс.

Хамзат Чимаев е другият боец, изкачил се в ранглистата в полусредна категория. От днес, той е на 14 място, което е ръст с позиция спрямо предхотното класиране.

Шведът с чеченски корени и Леон Едуардс трябваше да се изправят един срещу друг в главния сблъсък на UFC Fight Night 187 на 13 март, но срещата пропадна. Причината беше, че Чимаев все още не се е възстановил от прекарания коронавирус.

Това е трето отлагане или отменяне на сблъсъка Чимаев – Едуардс.

Сблъсъкът в полусредна категория трябваше да се проведе през декември, но Едуардс даде положителна проба за коронавирус и беше принуден да се оттегли. След това UFC насрочи двубоя за януари, но тогава Чимаев хвана COVID-19 и мачът отново не успя да се състои.

Шведският боец няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 9 битки от 9 възможни, вичките преди финалния гонг (6 с нокаут и 3 след събмишън).

Роб Лоуър пропадна за сметка на Чимаев и вече е номер 15.