Начало ММА Магни със сериозен скок в ранглистата (СНИМКА)

Магни със сериозен скок в ранглистата (СНИМКА)

Магни със сериозен скок в ранглистата (СНИМКА)
0

Нийл Магни се изкачи с 3 позиции в ранглистата на UFC в полусредна категория. Американският боец победи през уикенда Роби Лоуър в подглавния двубой на събитието UFC Fight Night 175, с което си гарантира място в топ 12 на най-добрите в полусредна категория.

След обновяването на класацията, той се намира на 11 място. Загубата изпрати Лоуър с 2 позиции надолу и ветеранът от Сан Диего е вече под номер 15.

Антъни Петис се изкачи с 1 място и вече е под номер 14. Последните 2 размествания са на Джофри Нийл и Нейт Диаз. Те губят по 1 позициия поради изкачването на Магни и вече са 12-и и 13-и в подреждането.

Лидер продължава да бъде шампионът Камару Усман. Първи претендент е Жилберт Бърнс, следван от Колби Ковингтън и Леон Едуардс. Топ 5 се затваря от Хорхе Масвидал и Тайрън Уудли.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".