Начало ММА Ковингтън вече е претендент номер 1 за пояса на Усман (РАНГЛИСТА)

Ковингтън вече е претендент номер 1 за пояса на Усман (РАНГЛИСТА)

Ковингтън вече е претендент номер 1 за пояса на Усман (РАНГЛИСТА)
0

Колби Ковингтън се изкачи с до лидерската позиция в ранглистата на UFC в полусредна категория.

От днес американският боец се намира на 1 място, измествайки оттам Жилберт Бърнс – „Дуриньо“. Това се дължи на победата му над Тайрън Уудли с технически нокаут в петия рунд в главната битка на събитието UFC Fight Night 178. Трети остава Леон Едуардс, а на 4 място е Хорхе Масвидал.

Още 4 бойци промениха класирането си спрямо седмица.

Стивън Томпсън и Деймиън Мая се изкачиха с по едно място и вече са съответно на 5 и 6 място. Тайрън Уудли пък пропадна от 5 до 7 позиция след поражението от Ковингтън.

Нийл Магни влезе в топ 10, изкачвайки с 1 позиция. От днес той е 10-и. На същото място се намира и Висенте Луке.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".