Начало ММА Чимаев отпада за сблъсъка с Едуардс

Чимаев отпада за сблъсъка с Едуардс

Чимаев отпада за сблъсъка с Едуардс
0

Хамзат Чимаев няма да се бие с Леон Едуардс в главния сблъсък на събитието UFC Fight Night 187, което трябва да се проведе на 13 март в Лас Вегас, Невада. Представящият Швеция чеченски боец все още не се е възстановил от прекарания коронавирус и това е причината за оттеглянето му от двубоя.

„Направо съм разбит. Бях толкова развълнуван. Това беше една от любимите ми битки тази година. Единственото нещо, което трябва да гледаме в момента, е здравето. Нека се уверим, че този човек е здрав, да му осигурим най-добрите грижи, които можем, и да се уверим, че се възстановява напълно“, заяви президентът на UFC Дейна Уайт пред ESPN.

Това е трето отлагане или отменяне на сблъсъка Чимаев – Едуардс.

Сблъсъкът в полусредна категория трябваше да се проведе през декември, но Едуардс даде положителна проба за коронавирус и беше принуден да се оттегли. След това UFC насрочи двубоя за януари, но тогава Чимаев хвана COVID-19 и мачът отново не успя да се състои.

Шведският боец няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 9 битки от 9 възможни, вичките преди финалния гонг (6 с нокаут и 3 след събмишън).