Начало Други Ранни загуби за Герчев и Темелков на Гранд Шлем в Израел

Ранни загуби за Герчев и Темелков на Гранд Шлем в Израел

Ранни загуби за Герчев и Темелков на Гранд Шлем в Израел
0

Янислав Герчев и Божидар Темелков допуснаха загуби в първите си срещи в своите категории на турнира по джудо от сериите „Гранд Шлем“, който стартира днес в Тел Авив, Израел.

Герчев, който се състезава при най-леките (до 60 кг.) падна от руснака Алберт Огузов в първата си схватка на татамито във втория по големина еврейски град. За съжаление представителят на „Сборная“ допусна загуба в третата фаза и така не успя да изтегли родния джудист в репешажни битки за бронз.

Огузов стартира страхотно новия сезон, печелейки трето място на „Мастърс“-а в Доха през януари, носител е и на медали от други престижни турнири, а в световната ранглиста се намира на 15 място. Герчев, от своя страна е под номер 30 и е близо до спечелването на квота за Игрите в Токио. За момента нашенецът се намира в зоната на квотите в олимпийската класация, но Герчев трябва да задържи това място до 28 юни когато е крайният срок за спечелване на визи в джудото за Олимпийските игри през лятото.

В категория до 66 кг. Божидар Темелков също не успя да стигне втория кръг. Той загуби от 29-я в света бразилец Уилям Лима. Южноамериканецът падна още при следващото си качване на татамито, с което приключи участието и на Темелков.

Младият сливналия също има голям шанс да стигне до квотите за Игрите в Токио. До този момент Темелков е на 47 място при 66-килограмовите, а квоти взимат първите 32, като една страна може да има само 1 състезател в категория, което ще услесни задачата на родния джудист.

България има още трима участници на Гранд шлем в Тел Авив.

Утре на татамито в Израел ще се качи Марк Христов (до 73 кг.),  а вдругиден ще видим Борис Георгиев (до 100 кг.) и Даниел Дичев (до 100 кг.)

Христов ще има за противник Георгиос Маркарян от Гърция в първи кръг при 73-килограмовите.

Георгиев и Дичев стартират директно от втората фаза при 100-килограмовите. Младият Георгиев ще спори с азера Зелим Коцоев, а Дичев излиза срещу Иля Суламанидзе от Грузия.

В надпреварата участват 422 джудисти, сред които 248 мъже и 174 жени. Състезателите идват от 60 държави от 5 континента за участие в този турнир.