Начало Бокс Рой Джоунс-младши с открикта тренировка по бокс в Белград

Рой Джоунс-младши с открикта тренировка по бокс в Белград

Рой Джоунс-младши с открикта тренировка по бокс в Белград
0

С открита тренировка, водена от американският професионален боксьор Рой Джоунс-младши, ще бъде отбелязан Международния ден на бокса. Събитието, което е организирано от Международната боксова федерация (АИБА) ще се състои на 27-ми август в Белград. Именно сръбската столица скоро ще бъде домакин на Световното първенство по бокс за мъже.

Програмата на 27-ми август включва тренировки на открито – на главния градски площад, с световния шампион на IBC и NABO в лека-тежката категория Рой Джоунс-младши, майсторски класове по бокс, шоу битки и много други.

Президентът на АИБА Умар Кремльов също ще бъде домакин на редица медийни събития, за да продължи разговора за напредъка на организацията и бъдещите ѝ планове за по-нататъшно социално развитие на бокса.

Международният ден на бокса е възможност за нас да бъдем заедно, докато празнуваме този хипнотизиращ спорт. Боксът е красив, разнообразен и обединяващ. Това е дисциплина, цел, зрелище, общност и семейство. Всяка година, на този ден, се надявам да се съберем, за да споделим любовта и страстта си към този универсален спорт!“, казва Кремльов.

Към усилията на АИБА се присъединяват над 50 национални федерации от различни континенти, които споделиха свои собствени планове за популяризиране и отбелязване на Международния ден на бокса. Местните служители, известни личности и шампиони ще проведат различни тренировки и изложби. В духа на единството в бокса се полагат усилия за подобряване на общността като част от събитията на 27 август. Някои федерации искат да работят с местните младежки и благотворителни организации.

АИБА планира да продължи да отбелязва Международния ден на бокса всяка година и се надява, че събитията на 27 август ще убедят повече фенове на спорта, нови и стари, спортисти, официални лица и всички останали в общността да разпознаят този ден като забавен, вдъхновяващ и необходим етап в спортния календар.