Начало Бокс Панталеев отстъпи на звезден кубинец в Белград

Панталеев отстъпи на звезден кубинец в Белград

Панталеев отстъпи на звезден кубинец в Белград
0

Радослав Панталеев загуби от кубинеца Хулио ла Крус Пераса на Световното първенство по бокс за мъже. То се провежда в сръбската столица Белград.

Българският национал в категория до 92 килограма беше надигран от мното сериозен съперник – четирикратен световен и двукратен олимпийски шампион от 2016-а и 2020-а.

Кубинецът започна една идея по-пасивно за сметка на Панталеев. Българският боксьор от самото начало притисна съперника си. Хулио Пераса обаче демонстрира добра успеваемост в ударите. Той се движеше повече по ринга и беше с клиничен мерник. Първият рунд отиде на сметката на Пераса с пълно съдийско единодушие.

В началото на втората част кубинецът пласира силни удари в тялото на Панталеев. Съперникът на Радослав започна да налага доминация и през тези три минути беше още по-убедителен. Българинът започна да се уморява в заключителните 60 секунди и съперникът го намери няколко пъти.

В третия рунд нашият национал трябваше да търси нокаут. Съперникът му продължи да атакува на контри. Той играеше почти със свален гард, а с бързината си хващаше в крачка Радослав. Така след единодушно решение той продължава напред за сметка на Панталеев.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.