Начало Кикбокс и муай тай COVID-19 отлага завръщането на Демитриус Джонсън

COVID-19 отлага завръщането на Демитриус Джонсън

COVID-19 отлага завръщането на Демитриус Джонсън
0

Водещата азиатска организация за бойни спортове – „ONE Championship“, официално обяви отлагането на една от най-чаканите галавечери за 2021-ва.

Става въпрос за събитието „ONE X“, което трябваше да се проведе на 5-ти декември в Сингапур. Президентът на компанията обяви преди дни, че въпросното мероприятие няма да се състои на тази дата заради тежката епидемиологична обстановка в югоизточната азиатска държава.

Все още няма нова дата, като единственото сигурно до този момент е, че събитието ще се състои в началото на 2022-ра.

„ONE X“ ще отбележи 10 години от създаването на компанията, която стартира своя живот през 2011 г. Главното събитие на вечерта е двубой между бившия шампион на UFC в категория „муха“ и победител от Гран При турнира на ONE FC в същата дивизия през 2019-та Демитриус Джонсън и муай тай шампионът на организацията при „мухите“ Родтанг Джитмуанон.

Срещата между двамата ще се проведе по специален правилник, който представлява хибрид между ММА и муай тай. Първият и третият рунд ще се проведат по правилника на муай тай с ръкавици от по 4 унции, докато втората и четвъртата част ще преминат под правилника на смесените бойни изкуства.