Начало ММА Проклятието над сблъсъка Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън

Проклятието над сблъсъка Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън

Проклятието над сблъсъка Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън
0

Все по-реален става шансът мачът между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън да не се проведе за рекорден пети път.

18-ти април наближава с всеки изминал ден, а положението с разпространението на коронавируса в САЩ не се подобрява, което означава, че и този път най-вероятно няма да има мач.

Президентът на UFC – Дейна Уайт на няколко пъти сподели, че е твърдо решен да направи всичко по силите си, за да се състои UFC 249, но имайки предвид неприятната ситуация, то най-вероятно това няма да се случи.

Снимка: БТА

Това ще е петият път, в когото Хабиб и Тони е трябвало да се бият един срещу друг, но поради различни причини срещата винаги е пропадала.

Снимка: БТА

1. За първи път двамата трябваше да се бият бе през 2015 г. във финалната среща от „The Ultimate Fighter 22“. Шест седмици преди двубоя Хабиб се оттегля заради строшено ребро.

2. Година по-късно Хабиб и Тони отново трябваше да се бият и отново не се получи. Събитието бе „UFC on FOX 19“, но този път Фъргюсън бе принуден да се оттегли заради проблеми с дробовете.

3. И третия път тук не е на късмет. Руснак и американец трябваше да се срещнат на UFC 209 през 2017 г. Двамата дори застанаха очи в очи на официалния кантар, но малко след това Нурмагомедов е откаран в болница заради проблеми със свалянето на килограми.

4. Опит има и през 2018-та. Събитието UFC 223 трябва да види коронясване на нов шампион в лека категория, но отново бе ред на „Ел Кукуй“. Седмица преди мача Фъргюсън се спъва в кабел за телевизията и наранява коляното си, което в последствие подлага на тежка, но успешна операция.