Начало ММА Ясно е къде ще се бият Нурмагомедов и Фъргюсън
0

Ясно е къде ще се бият Нурмагомедов и Фъргюсън

Ясно е къде ще се бият Нурмагомедов и Фъргюсън
0

Президентът на UFC Дейна Уайт призна, че вече е уредил къде да се проведе очаквания с огромен интерес сблъсък за титлата в лека категория между шампиона Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън.

Първоначално шоуто UFC 249 трябваше да се състои в Ню Йорк на 19 април, но заради коронавируса всички спортни събития в щата и почти всички на територията на САЩ бяха отменени. Уайт обаче не иска да се лишава от един от най-доходоносните си мачове за годината, кат оправи всичко по силите си да изправи „Орела“ и „Ел Кукуй“ един срещу друг. В чат на живо с фенове, шефът на UFC разкри две важни новини за събитието – има ли място на провеждане и ще има ли публика в залата.

„Зная къде ще бъде. Но все още не съм готов да ви кажа. Знам доста неща… Няма да има фенове в залата. Ще бъде събитие при закрити врата. Всички замесени в събитието ще са там, защото искат да бъдат, не защото трябва или им е наредено да правят нещо. Повярвайте ми – не започнахме да мислим за безопасността когато се случи това с коронавируса. Здравето и безопасността, това са нещата, за които повечето бизнеси по света, в нормални условия, обикновено не мислят. Но ние правим това от много време, преди коронавируса, и ще продължим да го правим и след като той си отиде. За нас това е напълно нормално“, уточни Уайт.

Сред най-често спряганите варианти за домакин на UFC 249 е Абу Даби. Именно това е и основното предположение за прибирането на Хабиб Нурмагомедов в Русия, където ще продължи подготовката си.