Начало Бокс Даниел Асенов загуби от добре познат испанец

Даниел Асенов загуби от добре познат испанец

Даниел Асенов загуби от добре познат испанец
0

Петият ден от провеждащото се Световно първенство по бокс не започна по начина, по който ни се искаше.

Шесткратният европейски шампион Даниел Асенов (54 кг) приключи участието си на Мондиала в Белград, след като претърпя загуба от испанеца Габриел Ескобар Маскуяно.

Ибериецът спечели битката чрез единодушно решение с 5:0 съдийски глава и записа втора победа над родния боксьор в рамките на няколко месеца. Именно Маскуяно бе човекът, който отстрани Асенов на Олимпийските игри в Токио.

Габриел започна по-нападателно двубоя, а битката се водеше предимно в центъра на ринга. „Тайсъна“ нанесе няколко добри крошета в главата на противника, виждайки ниския гард на Маскуяно. С течение на времето испанецът започна да разчита повече на контаатаките си, които по-често попадаха в целта. И двамата приключиха първия рунд с агресивни размени.

Вторият рунд също бе в полза на Габриел, който бе по-подвижен и по-повратлив, нанасяйки удари от нестандартни ъгли. Асенов пускаше единични удари и изглеждаше по-пасивния от двамата.

Най-силният рунд за нашенеца беше последният, тъй като той бе загубил предишните два. „Тайсъна“ най-накрая започна да атакува тялото на противника, който пък се движеше предимно по периферията на ринга и търсеше клинча и непозволените похвати. В крайна сметка и третата част отиде на сметката на Маскуяно, който продължава напред.

Българското участие днес продължава с първия мач на бронзовия медалист от последното Световно първенство Радослав Панталеев.