Начало Бокс Даниел Асенов и Радослав Панталеев със сериозни съперници в Белград

Даниел Асенов и Радослав Панталеев със сериозни съперници в Белград

Даниел Асенов и Радослав Панталеев със сериозни съперници в Белград
0

Тежки и оспорвани ще бъдат първите битки за двама от националите ни по бокс, които започват днес своето участие на провеждащото се в момента Световно първенство за мъже в Белград.

Даниел Асенов-Тайсъна (54 кг) и Радослав Панталеев (92 кг) са единствените българи, които ще се състезават в сръсбката столица в петъчни ден.

Първи между въжетата ще влезе шесткратният европейски шампион от Кукорево – Даниел Асенов. „Тайсъна“ ще имa за противник Габриел Ескобар Маскуяно от Испания. Двамата се познават доста добре, а това ще бъде техен шести мач. До момента Асенов води в общия резултат с 3:2. Те вече се биха през тази година, като ибериецът се наложи над българина на Олимпийските игри в Токио.

След това идва ред и на Радо Панталеев. Бронзовият медалист от Световното през 2019-та ще има за съперник Хулио ла Крус Пераса от Куба. 32-годишният кубинец е считан за големия фаворит в тази категория. Той е четирикратен световен и двукратен олимпийски първенец от 2016-та и 2020-та.

Двубоят на Даниел Асенов се очаква да започне към 14:20 ч. (българско време), докато Радослав Панталеев се очаква на ринга около 15:50 ч.