Начало Бокс Познат испанец на пътя на Тайсъна на Световното в Белград
0

Познат испанец на пътя на Тайсъна на Световното в Белград

Познат испанец на пътя на Тайсъна на Световното в Белград
0

Боксьорите от националния ни отбор научиха тази вечер пътя, който трябва да изминат, за да достигнат до медалите на Световното първенство по бокс в Белград. Шампионатът стартира в понеделник, 25 октомври, а днес бе изтеглен жребият в отделните категории.

Носителят на 6 златни медала от европейски първенства Даниел Асенов ще се изправи срещу познат съперник при 54-килограмовите. Става въпрос за испанеца Ескобар, с когото Тайсъна от Кукорево боксира на Олимпийските игри в Токио.

Бронзовият ни медалист от последното Световно първенство Радослав Панталеев ще се изправи срещу корав кубинец. В категория до 92 килограма родният боксьор ще срещне Пераса във втория кръг на турнира. Друг от опитните ни боксьори – Петър Белберов (+92 кг) ще срещне също във втори кръг Агнес (Сейш).

Рами Киуан (75 кг) ще дебютира за мъжкия ни национален тим на Световно първенство срещу Бернал (Исп). Кристиян Николов (80 кг) ще срещне корееца Ким, Венсан Киркоров (67 кг) ще боксира с норвежеца Скогхайм, при 57-килограмовите натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес ще стартира срещу Хасибулах, а Кирил Русинов (60 кг) ще се изправи срещу словенеца Чернога.