Начало Бокс Боксьорки срещу гимнастички (ВИДЕО)

Боксьорки срещу гимнастички (ВИДЕО)

Боксьорки срещу гимнастички (ВИДЕО)
0

Интересна колаборация направиха два национални отбора на България. Още по-любопитното бе, че двата спорта са почти противоположни. Докато в единия се изисква грация и финес, в другия има много твърдост и спортна агресия.

Отборите по художествена гимнастика и по бокс се засякоха по време на лагерите си във високопланинската база Белмекен. Срещата им роди шедьовър, най-вероятно иницииран от световната шампионка по бокс за 2014-та Станимира Петрова.

Боксьорките замениха за кратко боксовите ръкавици с обръч, топка и лента. А кратките им репетиции дори родиха съчетание, което бе публикувано в социалните мрежи.

Хореографията разбира се бе на фона на ремикс на най-популярното боксово парче – „Eye of the tiger“ (бел.превод. – „Окото на тигъра“) от филмовата поредица „Роки“. В новия ансамбъл влизат Станимира Петрова, Севда Асенова, Мелис Йонузова, Габриела Димитрова и Анна-Мария Дялова.

„Кой каза, че боксьорките не могат да играят гимнастика и гимнастичките не могат да играят бокс?“, отправи въпрос Станимира Петрова във Facebook.

В края на видеото се включват и гимнастичките от отбора-индивидуално с треньор Виолета Господарска – Ева Брезалиева, Стилияна Николова, Радина Томова, София Иванова, Лъчезара Пекова и Магдалина Миневска. 

Съвместната композиция всъщност е с пожелание за успех към женския национален ансамбъл, както и представителките на индивидуално – Боряна Калейн и Татяна Воложанина, за Световното първенство в Япония, което стартира на 27-ми октомври.

„Момичетата от отбора по бокс само са измислили съчетание, с което заедно с гимнастичките на лагера поздравяват нашите момичета в Япония и им пожелават да играят без грешка и да спечелят всички златни медали“, написаха от Българска федерация по художествена гимнастика.

Двата отбора направиха и обща снимка, като гимнастичките „върнаха жеста“ и сложиха боксови ръкавици.

Националките по бокс ще продължат тренировките си под ръководството на Петър Лесов и Фикрет Ереджебов на базата в Белмекен до 8-ми ноември. Лагерът е част от подготовката за Световното първенство за жени в Истанбул през декември.