Начало Бокс Боксьорите заминават с амбиции за поне три медала от Световното в Белград
0

Боксьорите заминават с амбиции за поне три медала от Световното в Белград

Боксьорите заминават с амбиции за поне три медала от Световното в Белград
0

Националният ни отбор по бокс ще замине с амбиции за поне три медала от Световното първенство за мъже в Белград. Шампионатът ще стартира на 24 октомври и за пръв път ще се проведе с награден фонд. От международната федерация АИБА оповестиха, че златните медалисти ще получат по 100 хиляди долара, сребърните по 50 хиляди, а бронзовите по 25 хиляди долара. Общата сума под формата на премии е 2.6 милиона долара. За тях ще се конкурират над 600 боксьори от повече от 100 страни.

България ще бъде представена от девет боксьора, като това бе оповестено от старши треньора на националния ни отбор Жоел Арате в пресклуб „България“. „Подготовката премина добре, правихме спаринги с младежкия национален отбор, както и с румънци. Доволни сме от нивото, което бе показано по време на лагера. Най-големи очаквания имаме към опитните Даниел Асенов, Радослав Панталеев и Петър Белберов, които са ядрото на отбора ни. Имаме и много талантливи млади момчета, които също разполагат със сериозен талант, за да разчитаме и на тях да атакуват медалите в Белград. В тази група е и Хавиер Ибаниес, който е олимпийски шампион за младежи“, коментира Жоел Арате.

„Очакваме това да е едно от най-силните световни първенства, защото досега не е имало парични награди. Отиваме като на война. Имах известни проблеми в началото на подготовката с ръката, но се надявам, че вече всичко е зад гърба ми. Имам нужната сила, ще дам всичко от себе си“, каза от своя страна бронзовият медалист от Световното първенство през 2019 година Радослав Панталеев.

Снимка: Lap.bg

6-кратният европейски шампион при мъжете и младежите Даниел Асенов пък допълни: „Отиваме да печелим медали, това е главната цел. Ще бъде сериозна битка, защото и премиите, които са обещани от АИБА са солидни. Надявам се да се представим добре. Винаги има какво да се надгражда, да се научи нещо ново, така че постоянно се развиваме“.

Съставът на България за Световното първенство:
Ергюнал Себахтин 48 кг, Даниел Асенов 54 кг, Хавиер Ибаниес 57 кг, Кирил Русинов 60 кг, Венсан Киркоров 67 кг, Рами Киуан 75 кг, Кристиян Николов 80 кг, Радослав Панталеев 92 кг, Петър Белберов +92 кг