Начало Таекуондо Лиа Катерова: Успях да изчистя съзнанието си в решителния момент

Лиа Катерова: Успях да изчистя съзнанието си в решителния момент

Лиа Катерова: Успях да изчистя съзнанието си в решителния момент
0

Лиа Катерова се върна с бронзов медал от дебютното си участие в Европейско първенство по таекуондо ITF. Националната състезателка помогна страната ни да се нареди на пето място на Стария континент (от общо 25 страни участници).

Тя грабна отличието в дисциплината силов тест отборно при жените. С това допринесе за завоюваните общо 30 медала (4 златни, 8 сребърни и 18 бронзови) на завършилия шампионат в Крит, Гърция.

„Цялото преживяване на Европейското и подговителния лагер беше незабравимо. Състезавах се в дисциплините спаринг, силов тест индивидуално и силов тест отборно“, сподели Катерова за читателите на Boec.BG.

„Успях да защитя бронзов медал на силов тест отборно, което е прекрасно постижение. Трябваше да се състезаваме с 15 таекуондистки от 5 държави, като моята задача беше да ни класирам успешно, за да можем да продължим напред в турнира“, разказва таекуондистката.

Катерова е помощник-треньор в столичния Таекуондо клуб „Хари“.

Тя е черен колан и републикански шампион от 2020 година. Това беше дебютното международно състезание от началото на пандемията.

„Много се вълнувах и притеснявах преди удара за класирането ни в състезанието, но секунди преди това успях да изчистя мислите си и да премина през дъските успешно.“

„Най-трудният момент беше да преодолея психическите притеснения точно преди да счупя дъските. Сега се чувствам удовлетворена от успеха си и още по-мотивирана следващия път да взема злато.“

„Медала посвещавам на моя треньор Мариян Харизанов, разбира се, който е бил винаги до мен през годините и е причината да съм на това ниво и да постигна тези успехи!“, завърши Лиа Катерова.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.