Начало Други Над 500 състезатели взеха участие на държавното по таекуон-до ITF

Над 500 състезатели взеха участие на държавното по таекуон-до ITF

Над 500 състезатели взеха участие на държавното по таекуон-до ITF
0

Всички бойци преминаха през медицински контрол заради грипната епидемия

Над 500 състезатели във всички възрастови групи се включиха в Държавното първенство по таекуон-до ITF в спортна зала „Арена Асарел“ в Панагюрище, предаде sportal.bg. В надпреварата бяха определени националните шампиони в дисциплините „форма“, „специална техника“ и „самозащита“.

Заради грипната епидемия от Българска федерация таекуон-до бяха взели сериозни мерки за здравето на участниците, като всички бойци преминаха през медицински контрол преди започване на надпреварата. Първенството беше и определящо за селекцията на националния отбор, който ще защитава честта на страната на Европейското първенство в Прага (Чехия) в средата на месец април.

„Като цяло състезанията бяха много оспорвани във всички възрасти – деца, юноши, девойки, мъже и жени. Всеки един показа най-доброто от себе си, за да попадне в списъка на националите за предстоящото Европейско. В момента треньорската комисия прави анализ на представянето на състезателите и в следващите дни ще бъдат ясни имената на таекуондистите, които ще бъдат на лагера в Благоевград от 22 март. Спазихме препоръките за медицинското обслужване на турнира и искам да благодаря на всички за професионализма и търпението. Официалните лица, съдиите, треньорите и самите състезатели бяха прегледани от лекари преди да влязат в залата. Всичко премина нормално“, коментира президентът на БФТаекуон-до Марио Богданов.

На лагер-сбора, който започва след по-малко от две седмици в Благоевград, ще се включат над 80 състезатели от всички категории и възрастови групи.

Националният тим на България ще бъде воден от треньорския щаб Иво Иванов, Амалия Колева, Николай Кехайов и Иван Манолов. Старши треньор на българския отбор е Тодор Козладеров.