Начало Други Над 400 състезатели ще участват на държавното по таекуон-до ITF

Над 400 състезатели ще участват на държавното по таекуон-до ITF

Над 400 състезатели ще участват на държавното по таекуон-до ITF
0

Страхотен интерес към надпреварата

От днес до неделя спортна зала „Скаптопара“ в Благоевград ще приеме най-добрите ни състезатели по таекуон-до ITF. Над 400 участници ще се борят за медалите в различните възрастови групи на държавния шампионат.

Надпреварата е официална квалификация за определяне на националните отбори за Европейското първенство в Прага ( Чехия) през месец април тази година.

„Очакваме много силно представяне от всички състезатели защото ще бъдат определени представителните ни отбори за Европейския шампионат. Имаме заявки от всичките ни клубове от цялата страна и сме напълно готови с организацията на предстоящото първенство. Най-добрите ще попаднат в националните тимове и ще представят страната ни на континенталния шампионат, което е допълнителен стимул за всеки един от тях. Дисциплините ще бъдат „спаринг“ и „силов тест“, като на първата ще участват всички – деца, юноши,младежи, девойки, жени и мъже. На силовия тест ще бъдат само мъжете и жените“, сподели президентът на БФТаекуон-до ITF Марио Богданов.

Днес ще се състоят техническа и съдийска конференция, както и кантара на участниците, а в събота и неделя от 9:00 часа сутринта започват състезанията. Най-интересно и оспорвано се очаква да бъде в съботния следобед когато са финалите при мъжете и жените.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".