Начало Статии Руски олимпийски медалист се забърка в голям скандал

Руски олимпийски медалист се забърка в голям скандал

Руски олимпийски медалист се забърка в голям скандал
0

В Русия се завихри голям скандал по повод подарените автомобили на олимпийските медалисти на страната от Токио 2020. Едно от BMW X3 е било препродадено.

Медалистите на Русия от тазгодишните игри получиха автомобили от фонда за подкрепа на руските олимпийци. Атлетите бяха наградени на 11 септември, а ключовете за машините си получиха лично от заместник-ръководителя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Ден след церемонията в интернет едно от луксозните возила – BMW X3 xDrive30d в пакета M-Sport е било обявено за продажба. Обявата е качена от анонимен подател,а по този начин не става ясно кой е спортистът осмелил се да продаде скъпата машина.

Колата е продадена за по малко от 24 часа за сумата от 5,1 милиона рубли(115 949.32 лева).

Депутатът Светлана Журова коментира новината:

„Не мога да съдя другите. По мое време имаше акцент, че това е кола от президента, затова реших, че ще я запазя при мен. Днес това не е държавен подарък, а спонсорски. Спортистите имат право да постъпват с него така, както искат “, каза Журова.

На друго мнение обаче е руският депутат Виталий Милонов.

„Това е доста обидно. Хората бяха наградени с кола и веднага почнаха да ги продават. Това не е подарък, а държавна награда“, каза депутатът.

Общо 77 спортисти получиха своите чисто нови автомобили от руската държава. От тези 77 шампиони-28 са спечелили отличия в бойните спортове (борба,бокс, джудо и олимпийско карате).