Начало Таекуондо Силно българско присъствие на историческо олимпийско събитие (СНИМКИ)

Силно българско присъствие на историческо олимпийско събитие (СНИМКИ)

Силно българско присъствие на историческо олимпийско събитие (СНИМКИ)
0

Исторически момент беляза Олимпийското таекуондо тази седмица в Лозана, Швейцария. В чест на честването на 50-ия юбилей на Световната Федерация, в Олимпийския музей беше открита статуя посветена на Таекуондо. „Спорт на надеждата и мечтите“ е надписът на монумента, който е в непосредствена близост до Олимпийския огън и паметника на основателя на Олимпизма Пиер Дьо Кубертен.

Събитието откриха Президентът на МОК Томас Бах и Президентът на Световната Таекуондо Федерация Д-р Чо, а сред присъстващите бяха Президентът а Европейския Таекуондо Съюз Сакис Прагалос, Вицепрезидентът на МОК Сер Мианг Нжи, Дженюл Ким – Член на МОК, Президентът на Международната Университетска Спортна Федерация FISU Леонц Едер, членове на УС на Свеовната Федерация и други.

Разбира се в официалната делегация присъстваше и Президентът на БФТ и вицепрезидент на ETU и единствения директор на Световната Централа по таекуондо KUKKIWON с некорейски произход, Слави Бинев, като част от официалната делегация. Интерес предизвика присъствието на световно известния артист с български произход Владимир Николов – ArtVladi, който бе на място по покана на Президента на Световната Федерация и със съдействието на Бинев.

След официалната част те поднесоха на Президента на МОК, Президента на Световната Федерация и Президента на ETU индивидуални ръчно рисувани елеци в чест на събитието. Дрехите са част от ексклузивната колекция на Влади Николов, чиито собственици са едни от най- големите звезди в света. Сред почитателите на ArtVladi са имена като Флойд Мейуедър, Конър Макгрегър, Тайсън Фюри, Джордан Белфорд, Долф Лунгрен и други световни знаменитости.