Начало Сумо Сумистите ни се прибраха с титла и куп медали от европейското първенство

Сумистите ни се прибраха с титла и куп медали от европейското първенство

Сумистите ни се прибраха с титла и куп медали от европейското първенство
0

Българският национален отбор по сумо се завърна у дома след участието си на европейското първенство в Гърция, като нашите момчета и момичета носят обратно една титла и още 14 медала в различните дисциплини.

В категория до 70 кг. при мъжете Иван Пановски триумфира със златния медал, за да се превърне в новия европейски шампион по сумо.

Димитър Рангелов, Атанас Колев и Симеон Станкович останаха на крачка от големите награди, но въпреки това сребърните им медали са повод за гордост.

Бронзови отличия спечелиха Пресиан Михов, Пенчо Дочев, Иван Благоев, Стефани Веселинова, Вени Търновалийска и Габриела Гигова. Благоев се връща с две бронзови отличия, тъй като се включи и в надпреварата на абсолютна категория.

При юношите и девойките Вени Търновалийска, Михаела Христова, Виктор Костов и Теодор Маринчев добавиха по още един бронзов медал към колекцията на националите ни.

Националният треньор Христо Христов може да се гордее със своите избраници, но и сам получи приза „Бронзова значка“ от президента на Европейската федерация по сумо – Дариуш Розум. Значката за пръв път попада в ръцете на българин. Тя се дава за онези, които имат особен принос към развитието и популяризирането на сумото из Европа.