Начало Бокс Джак Катъръл иска да се бие с Теофимо Лопес

Джак Катъръл иска да се бие с Теофимо Лопес

Джак Катъръл иска да се бие с Теофимо Лопес
0

Британският боксьор Джак Катъръл иска да се бие с шампиона на WBO в полусредна категория Теофимо Лопес след победата му над бившия абсолютен световен шампион в тази категория Джош Тейлър.

Катерал победи Тейлър на 25 май в мач-реванш, а Тейлър загуби титлата си на WBO от Лопес година по-рано. Преди първия си мач срещу Тейлър Катерал беше задължителен претендент на WBO и загуби от Тейлър преди две години с много спорно съдийско решение.

„Мисля, че през целия си живот съм бил задължителен претендент за титлата на WBO“, каза Катерал. “ Лопес победи Тейлър преди мен. И двамата го победихме и аз искам да докажа, че съм по-добър от Лопес. Мисля, че моят стил е подходящ да победя Лопес и искам този двубой.“

Промоутърът на Catterall Eddie Hearn назова и други световни шампиони в категорията, а именно шампиона на IBF Сабриел Матиас, с когото наскоро подписа договор.

Сабриел Матиас ще се боксира с Лиъм Паро скоро [15 юни], а Девин Хейни ще се боксира със Шандор Мартин“, каза Хърн. „Теофимо ще се бие срещу Стив Клъдж и при цялото ми уважение към Клъдж, това е смехотворно за човек, който нарича себе си най-добрия в полусредна категория.“