Начало Киокушин Световен шампион по киокушин чете приказки на деца (СНИМКИ)

Световен шампион по киокушин чете приказки на деца (СНИМКИ)

Световен шампион по киокушин чете приказки на деца (СНИМКИ)
0

Световният шампион по карате киокушин без категории и четирикратен европейски първенец в супертежка категория сенсей Захари Дамянов влезе в нова роля. Селекционерът на националния отбор към Българската карате киокушин федерация често работи с деца в своята школа в клуб „Нихонто“, но този път му се наложи да чете приказки.

Сенсей Дамянов прие покана на детска градина 10 „Карамфилче“ от град Варна за участие в традиционната им инициатива. От градината канят често известни личности, сред които и много спортисти, които четат избрани приказки на малчуганите, а след това им разказват за своите успехи и отговарят на въпроси.

Националният селекционер и многократен медалист от различни първенства по киокушин избра да прочете приказките „Лисицата и гроздето“, „Мързеловата невеста“, „Мухата и бивола“ и др. След това им показа една от купите, спечелени в Япония и си поговори с тях за спорта.

„Беше страхотно! Четох им много приказки с поуки. Както знаем – децата са искрени и недподправени. Много се радваха и ми разказваха за своите братя и сестри, които имат медали от спорта. Питаха ме защо те нямат медали и трудно ли се печелят. Всъщност, бяха се подготвили много добре, защото знаеха какво означава „сенсей“, сподели преживяването си сенсей Дамянов с Boec.BG.