Начало Граплинг и BJJ Зукърбърг използва тренировките по джу-джицу, за да подобри фокуса си върху управлението на МЕТА империята, която създаде

Зукърбърг използва тренировките по джу-джицу, за да подобри фокуса си върху управлението на МЕТА империята, която създаде

Зукърбърг използва тренировките по джу-джицу, за да подобри фокуса си върху управлението на МЕТА империята, която създаде
0

Марк Зукърбърг е сред най-богатите хора в света, човек със забележителен интелект и разбиране за иновациите в технологичния свят, които променят пряко или косвено нашата действителност. Изпълнителният директор на МЕТА е зает човек – обичан, нападан, контролиращ хиляди служители, мъж с отговорности и собственик на компания за милиарди, от чието управление зависи и благополучието на много други с активност в социалните мрежи. Марк съзнава отлично, че менталното му здраве е силно обвързано с физическата активност и съвсем скоро стана ясно, че заниманията му с бразилско джу-джицу са част от терапевтичните му занимания, които имат за цел да го пазят здрав след цялото това напрежение.

Състезателна натура съм. Практикувам спортове, които изискват цялото ти внимание и мисля, че това е важно за менталното здраве и начинът, по който оставам фокусиран върху всичко, което правя. По тази причина реших да се занимавам с бойни изкуства и е страхотно„, обясни Зукърбърг при проявата си в подкаста на Лекс Фридман, който е черен колан в изкуството на Бразилското джу-джицу.

От няколко години Зукърбърг се занимава по-активно с бойни изкуства. Той подкрепя редовно изданията на най-голямата организация в света на смесените бойни изкуства – UFC и практикува усилено джу-джицу. Милиардерът наскоро се появи и на състезание, в което прилича силно състезателната му личност.

„Мисля, че повечето хора, които успяват да създадат успешни компании работят изключително здраво и мисля, че с допълнителон активности като джу-джицу или сърф в океана можеш да се справиш с всички предизвикателства“, допълва Зукърбърг.

Създателят на Facebook обяснява, че джу-джицу в неговите очи представлява начин да се смири и да научи важни житейски уроци и това важи с изключителна тежест за онези, които изграждат нещо.

Да, голяма част от работата на хора като мен е да решават сложни казуси, но също така се нуждаят от добро разбиране за онези неща, които не можеш просто да натиснеш и те да се случат, а по-скоро имаш нужда от финес, който е по-важен в такива моменти„, казва още Марк.

Zuckerberg isn’t doing what he’s doing to capture headlines around the combat community, but his determination and desire to hone his grappling skills should be acknowledged. He’s attacking jiu-jitsu with an open mind and understanding of potential failures, which in turn has allowed Zuckerberg to run his businesses more efficiently.