Начало Видео Димитър Тодоранов: Ние бяхме бойци, които влизахме в боя смело (ВИДЕО)

Димитър Тодоранов: Ние бяхме бойци, които влизахме в боя смело (ВИДЕО)

Димитър Тодоранов: Ние бяхме бойци, които влизахме в боя смело (ВИДЕО)
0

Димитър Тодоранов е специалният ни гост в предаването „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR тази неделя, 15-ти ноември, от 19:00 ч. В него той ще ни разкаже за първите си години в карате и родния Велико Търново, за международните успехи и треньорския дълг, както и вълнуващата история на една снимка. 

Предлагаме ви откъс от участието на многократния шампион и настоящ национален треньор на Българската федерация по шотокан карате-до.

Димитър Тодоранов започва да тренира карате в родния си град Велико Търново в клуб „Калоян“ през 1987 г. Когато е едва на 20-сет основава със свои приятели собствен клуб – Спортен клуб „Перун”, който бързо става сред водещите у нас и излъчва много национални състезатели и шампион. Самият Тодоранов е над 70 пъти шампион на България по карате, кикбокс семи контакт, кикбокс лайт контакт и кикбокс фул контакт. Спечелил е над 100 медала от международни турнири, играл е на финала на US Open и Arnold Swarceneger Clasik. Става европейски шампион за мъже в олимпийското карате и многократен балкански шампион.

В един период от живота си живее и работи в САЩ. Там стартира работа като треньор на Националния отбор на САЩ, където създава и програмата „Body Fat No More”. След завръщането си е назначен за национален треньор на Българската национална федерация по Карате (БНФК), като е начело на олимпийското ни карате в продължение на две години. От 2011 досега е главен мениджър/национален треньор в Българската федерация по Шотокан карате-до (БФШК). Неговите състезатели имат стотици медали от световни и европейски първенства, както и десетки титли. През 2018-та бе обявен за „Най-добър треньор“ на Националната асоциация на бойните спортове в България и получи престижната награда „Златен пояс“.

*Част от информацията е използвана от korespondentbg.com