Начало Видео Професия „кътмен“ и кой е единственият лицензиран българин (ВИДЕО)

Професия „кътмен“ и кой е единственият лицензиран българин (ВИДЕО)

Професия „кътмен“ и кой е единственият лицензиран българин (ВИДЕО)
0

Кой е човекът, който често може да бъде забелязан до най-добрите ни състезатели и то от различните бойни спортове?

Неговото име е Евгени Василев и единственият лицензиран кътмен у нас. За тази изключително важна, но не толкова популярна професия ще говорим в неделя, 15-ти септември, в предаването „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

Василев работи с водещите родни боксьори, кикбоксьори, ММА професионалисти, самбисти, борци и др. Освен, че влиза в техния екип и седи в ъгъла им при състезания и участия, той работи с някои от тях и за кондиционната подготовка.

Ето част от съветите, които ни сподели:

„Първото най-важно нещо е състезателите да си имат лични треньори или както се казва главен треньор. Той задава задачите на останалите треньор от екипа и се грижи изцяло за боеца. Но главният треньор е повече от баща. Всички бойци от чужбина имат такъв треньор. Той им прави стратегия за срещите, казвам им коя част от подготовката им куца, да указания на дадения треньор да наблегне на конкретната част.“

Евгени Василев избягава груповите занимания и предпочита да работи индивидуално, въпреки че понякога се налага да тренира едновременно по няколко бойци.

„Ние сме много малка държава и трябва да си помагаме. За да може да пробие някои от нашите бойци навън, ние трябва да сме единни. Ако някой се развива, ние трябва да му помагаме – да го тласкаме напред, защото когато пробие в чужбина, той ще подаде ръка на още един боец да види какво е в чужбина. Който е дошъл и поискал моята помощ, не съм го върна.“

Цялото интервю може да гледате в неделя, 15-ти септември, от 19:00 часа по Bulgaria ON AIR.