България има световен шампион по киокушин от Япония (СНИМКИ) | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Карате България има световен шампион по киокушин от Япония (СНИМКИ)

България има световен шампион по киокушин от Япония (СНИМКИ)

България има световен шампион по киокушин от Япония (СНИМКИ)
0

България отново има Световен Шампион. В най-тежката категория Васил Димитров спечели златното отличие, а Яни Кръстев е бронзов медалист.

Това е и най-българската категория, в която на Европейски и Световни първенства по традиция през последните години печелим по няколко медала. Валентин Вълчанов и Мариела Любенова са Световни Вицешампиони, малко не им достигна да спечелят своите финали. След бронза вчера на ката, Валерия Лозанова и днес спечели бронз на кумите.

В битката за трето място тя победи своята съотборничка Виктория Наскова. Националният представител на България за киокушин-кан Сенсей Николай Рачев коментира, че състезанието е било силно, с хубави и качествени битки и малко не е достигнало да спечелим още медали. Треньорите на отбора Сенсей Захари Дамянов и Семпай Станислава Бойчева са доволни от представянето на нашите лъвчета. Това състезание беше последното за младежите. 2017 беше много успешна за нашия отбор и наситена с много състезания.

Сега предстои кратка почивка, през която състезателите ще се възстановят, ще се направят разбори на срещите и ще се работи по тактическото развитие на нашите бойци. За мъжете и жените предстои най-голямото състезание – Световното Първенство на КВЮ в Русия на 9 и 10 декември.