Начало Кикбокс и муай тай Боецът на СК „БОИЛ“ Христо Христов ще спори за титла в К1 с корав французин

Боецът на СК „БОИЛ“ Христо Христов ще спори за титла в К1 с корав французин

Боецът на СК „БОИЛ“ Христо Христов ще спори за титла в К1 с корав французин
0

Боецът на варненския „Боил” Христо Христов е изправен пред огромно предизвикателство. На 5 май варненецът излиза в спор за Интерконтиненталната титла в К1 срещу Мишел Пишоло във френския град Кап Даг.

Двубоят ще е от 5 рунда по 3 минути, като Пишоло освен пояса на Интерконтиненталната титла, държи и този на европейската.

„Пишоло е по-опитен, ще има и подкрепата на публиката. Но Ицо ще отиде добре подготвен и уверен в силите си. Той ще даде всичко от себе си, така че очаквам оспорван и качествен мач”, заяви главният треньор на „Боил” Красимир Кирилов.

Специалистът разкри още, че подготвя свои състезатели за уникална бойна гала вечер в Пловдив на 19 май, когато най-известните имена на българския кикбокс ще са под един покрив и ще радват зрителите в зала “Колодрума”.

В стил К1 световни и европейски шампиони ще се изправят срещу именити чуждестранни опоненти. На ринга от „Боил” ще блестят доказаните кикбоксьори Александър Петров и Богдан Шумаров, както и многообещаващите и тръгнали по пътя на победата и славата Християн Кънчев и Радослав Костов. Споменавайки звезди, в Пловдив ще се бие и боецът на бургаския клуб „Самурай”, състезаващ се и за майкс джим, единственият кикбоксьор с участия и победи в глори – Стоян Копривленски.

От същия клуб не може да се пропусне и участието на капитана на националният отбор и икона на кикбокса в Бургас Атанас Божилов “ Наката “.

Пловдивската звезда на българския бокс – Арман Хакобян, пък ще излезе срещу непобеден боксьор от чужбина, а в атрактивната супер тежка категория Пламен Борисов от клуб „Шуменска крепост” ще се изправи срещу двуметров гигант от Сърбия.