Джереми Стивънс обмислял самоубийство след загубата от Алдо | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало ММА Джереми Стивънс обмислял самоубийство след загубата от Алдо

Джереми Стивънс обмислял самоубийство след загубата от Алдо

Джереми Стивънс обмислял самоубийство след загубата от Алдо
0

Тази събота Джереми Стивънс (28-15) се завръща в Октагона на „UFC 235“. 32-годишният американец ще се изправи срещу Забит Магомедшарипов (16-1) от Русия в мач от категория перо.

За последно Стивеънс бе в клетката през лятото на 2018-та, когато Жозе Алдо го победи чрез технически нокаут още в първия рунд. Победа над Алдо му осигуряваше двубой за титла, но един удар в черния дроб промени всичко и това явно не се е отразило никак добре на психиката на Стивънс.

„Спомням си, че след края на двубоя гледах двете си деца, които бяха на 9 и 7 години. На същата възраст бях аз, когато нашите се разделиха. Бях готов да напусна жена ми и децата. В главата ми се въртяха мисли за самоубийство.

Не вярвах в себе си и възможностите си. Мислех си защо едно дете от Де Мойнс, Айова да бъде световен шампион? Бях толкова близо до целта и не успях. Нямах увереност в себе си и това определено ме дърпаше назад“, сподели Джереми пред „The MMA show on ESPN“.

Човекът, който е помогнал на Стивънс в този тежък момент е бил треньорът му – Ерик Дел Фиеро, който го е накарал да посещава специална програма в Лас Вегас, която му е помогнала в изграждането на лидерски умения.

„Просто трябваше да променя настройката си и да открия някой нови неща за себе си. Имах с кой да споделям, а и хората споделяха с мен, така че всички знаехме историята на другия.

Хората гледат нa бойците по един специфичен анчин. Аз съм един от най-коравите типове на земята, но това не означава, че не съм бил на дъното. Аз съм човек и като всеки друг имам чувства и изпитвам емоции“, разказа Стивънс, който ще опита да нанесе първа загуба на Магомедшарипов в UFC.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.