Шампионка по джу джицу учи момичета на самоотбрана | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Други Шампионка по джу джицу учи момичета на самоотбрана

Шампионка по джу джицу учи момичета на самоотбрана

Шампионка по джу джицу учи момичета на самоотбрана
0

Златната медалистка по джу джицу от Панамериканските игри през 2016 г. Джема Шийън учи момичета и жени на самоотбрана.

Програмата на канадката, записала 5 победи и 1 загуба като ММА-боец, се казва „Момичета, които се бият“ и е втори шанс за самата нея. Джема, известна като Смаш, е считана за една от бъдещите звезди на UFC преди да претърпи сътресение на мозъка преди няколко години. Това я кара да преосмисли плановете си, особено след като е видяла отблизо как дългогодишна нейна приятелка и спаринг партньор се справя със сериозна травма на главата. Така се ражда идеята безкрайните часове, прекарани в тренировки по джу джицу, борба и кикбокс, да бъдат оползотворени като се трансформират в уроци по самоотбрана за момичета и жени.

Снимка: Ernest Doroszuk/Toronto Sun/Postmedia

Шийън основава „Момичета, които се бият“ в началото на 2018 г., като предлага еднодневни уъркшопи по самозащита, базирана на техники от ММА, както и седмични класове за тези, които искат да продължат развитието си в смесените бойни изкуства.

„Уъркшопите са изцяло за самозащита, показвам им как да се пазят от захвати, удари и сваляния на земята. Изглеждам като обикновено момиче, но дошлите на курса виждат, че съм и добър боец. И момичетата виждат, че и те могат да са такива. Все още съм достатъчно млада, за да могат да видят себе си в мен“, каза 24-годишната канадка.

Снимка: Ernest Doroszuk/Toronto Sun/Postmedia

Тя разказа и с какво тренировките могат да са полезни на момичетата от курса.

„Има толкова много ползи от тренирането на бойни изкуства, неща, които не можеш да научиш в традиционното образование. Като психическа устойчивост, да нямаш проблем със загубите, упоритост и дисциплина, все неща, които са важни в живота. В истинския свят хората не се интересуват от чувствата ти. Имаш два избора – или да направиш нещо, или да не правиш нищо. Не можеш да сложиш хаштаг „обичай себе си“ на снимка и изведнъж да се почувстваш щастлив, не става така“.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.